Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül, "Bloomberg HT Tarım Zirvesi"ne Katıldı

29 Mart 2017

Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül'ün iştirak ettiği Bloomberg HT ve Ziraat Bankası işbirliğinde düzenlenen "Bloomberg HT Tarım Zirvesi" 29 Mart 2017 Çarşamba günü Wyndham Grand İstanbul Levent’te gerçekleşti.

Zirvenin açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik; 15 yılda tarıma 90 milyar liralık destek sağladıklarını bildirdi. Milli Tarım projesini hayata geçirdiklerini belirten Çelik, Türkiye'yi 941 havzaya ayırdıklarını ve havza bazlı desteklere geçildiğini söyledi.

Bu kapsamda hangi havzada hangi ürünün ekileceğini belirlediklerini, ayrıca buralarda 16 bin personeli işletme bazlı sorumlu hale getirdiklerini anlatan Çelik, 7 bin 500 işletmeyle her gün düzenli görüştükleri bilgisini verdi.

Çelik, tarım desteklerinde 12 aylık karmaşık modeli değiştirerek, ekim ve hasat zamanı olmak üzere iki dönemde destek ödemelerinin yapılmaya başlandığını aktardı.