21 Şubat 2017
Çorlu TSO´dan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Çağrısına Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Ekonomi Şurası'nda yaptığı "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" çağrısına Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'ndan destek geldi.

El Birliğiyle Ülke Ekonomisini Daha Üst Seviyelere Çıkaracağız

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün istihdam seferberliğine; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Çalışma Hayatında Milli Seferberlik çağrısını destekliyoruz. Üyelerimize ve iş camiamıza buradan seslenmek istiyorum; teşviklerden faydalanalım, imkânlarımız dâhilinde işbaşı eğitim programları vesilesiyle istihdama katkı sağlayalım ve bir eve ekmek girmesine vesile olalım. Hükümetimizin teşvikleri neticesinde işverene büyük kolaylıklar sağlanıyor. El birliği ile, birliktelik ile ülke ekonomimizi daha üst seviyelere çıkaralım. Yeni düzenlemelerin, teşviklerin ülkemize ve iş camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.İstihdam ne kadar artarsa, işsizlik ne kadar azalırsa bu durum ülkemizin lehine olacaktır. Bunun için elbette yatırım yapılması gerekiyor. Biz de Çorlu TSO olarak, bölgemize yeni yatırımları çekmek, yeni istihdam sahaları yaratmak ve en önemlisi üyelerimizi istihdama teşvik etmek için çalışacağız" sözleriyle destek verdi.

Sülün; Odamızda açılacak olan İŞKUR Hizmet Noktası'nda iş dünyasının nitelikli çalışan ve stajyer ihtiyacını tespit edip toplayacağız. Bunları İŞKUR'a ileteceğiz. İŞKUR' da bu talepleri karşılayacak eğitimler verecek, yerleştirmeleri yapacak. Bu sayede istihdam sayısı artacaktır. Odamız olarak hükümetimizin başlattığı bu projeye katılarak çalışma hayatında milli seferberlik için var gücümüzle çalışacağız " ifadelerini kullandı.

Enis Sülün +1 bir eleman istihdamının önemine vurgu yaparak; "Son dönemde Hükümetimiz istihdamı, ticareti ve sanayiyi destekleme yönünde yeni adımlar attı. Bu kapsamda vergisini düzenli ödeyenlere yönelik vergi indirimi de gündeme gelen konular arasındadır. İş dünyasının moralini ve şevkini artıran tüm bu desteklerin ekonomiye ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracağına inanıyorum. Türkiye 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında nasıl milli bir mücadeleye giriştiyse özel sektörün de 2017'de istihdam yarışı yapması gerekmektedir. Üyelerimizi, Türkiye'nin geleceğine en az artı bir istihdam sağlamaları konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum"dedi.

HABER GÖRSELLERİ