İsmail Köroğlu, "Trakya Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi´nin Kurulması İstişare Toplantısı"na katıldı

21 Şubat 2017

Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, 20 Şubat 2017 Pazartesi günü Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Trakya Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi'nin Kurulması İstişare Toplantısı"na katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'in sunumlarıyla gerçekleşen toplantıya; Trakya'daki Oda ve Borsaların Başkanları ile Genel Sekreterleri katılımda bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin rekabet edebilmenin yolunun ticari bilgi ve istihbarat sistemlerinden geçtiğini, bölgemizde ki firmaların ihracat hacmini artırmak için küresel düzeyde düşünebilmeleri ve bu bilgi sistemlerinin kullanmalarının gerekliliğine vurgu yaptı. Şahin şunları söyledi: ‘’Trakya Bölgesi’nde bulunan ve uluslararası ticaret yapmak ve ticaretini geliştirmek isteyen firmalarımızın yaşadığı sıkıntılardan bir tanesi de dış ticaret istihbarat elemanı eksikliğidir . Bu noktada ‘Yeni Nesil Ticari Bilgi’yi üretmek üzere  Trakya Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nin kurulması Trakya Kalkınma Ajansı’nın nihai hedeflerinden bir tanesidir. Kurulacak olan Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi bünyesinde yetiştirilecek dış ticaret istihbaratçıları bölgemizdeki firmaların hedef pazar analizini analitik yöntemlerle yapabilecek, hedef pazardaki müşterilerin detaylı bilgileri hazırlayabilecek ve müşteriler ile görüşme stratejisi ve taktikleri hızlı bir şekilde belirleyebilecektir’’dedi.

Toplantıda konusunda uzman Dış Ticaret İstihbarat Danışmanı Yaman Koç, kurulacak olan Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nin amacını, sunabileceği hizmetleri ve bölgeye sağlayacağı faydaları içeren bir sunum yaptı. Ardından Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nin oda ve borsalar bünyesinde oluşturulması konusu görüşülmesiyle toplantı sona erdi.