Odamız, Meybem A.Ş. İşbirliğinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirmesi Kapsamında İnşaat Alanı Ve Çelik Kaynakçı Sınavlarını Gerçekleştirdi

23 Ocak 2017

Mesleki Yeterlilik Belgesi İnşaat Alanı ve Çelik Kaynakçı alan sınavları 19 - 22 Ocak 2017 tarihleri arasında 4 gün boyunca Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve MEYBEM A.Ş. işbirliğinde Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan MEYBEM A.Ş. firması uzmanları gözetiminde teorik sınav ve sonrasında gruplar halinde performans sınavları yapıldı. 50 adayın katıldığı sınav sonunda başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanarak, belge aldıkları mesleklerde faaliyete devam edebileceklerdir.

Çelik Kaynakçı Seviye 3, Sıvacı Seviye 3 ve Duvarcı Seviye 3 alanlarından Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için sınavlara giren 10 firmadan 50 aday başarılı oldukları takdirde sınav ücretleri İşsizlik Fonundan kendilerine iade edilecek.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis SÜLÜN; “MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle ilçemizde gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan adaylar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaktır. Çelik Kaynakçı ve İnşaat alanının çeşitli dallarında 10 firmadan toplam 50 aday ile ilçemizdeki 4.sınavımızı gerçekleştirdik. Devletin teşviği ile yapılan sınavlardan tüm meslek mensuplarının başarılı çıkacağını umut ediyorum. Üye firmalarımızda çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Firmalarımız ve meslek mensupları bizimle iletişime geçsinler” dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır.

MEYBEM A.Ş tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar şunlardır;

-Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3,

-Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4,

-Ahşap Kalıpçı Seviye 3,

-Betonarme Demircisi Seviye 3,

-Betoncu Seviye 3,

-Duvarcı Seviye 3,

-İskele Kurulum Elemanı Seviye 3,

-Sıvacı Seviye 3,

-CNC Programcısı Seviye 4,

-CNC Programcısı Seviye 5,

-Metal Sac İşlemeci Seviye 3,

-Metal Sac İşlemeci Seviye 4

-Çelik Kaynakçısı Seviye 3

-Makine Bakımcı Seviye 3

-Makine Bakımcı Seviye 4

-Isı Yalıtımcısı Seviye 3

-Panel Kalıpçı Seviye 3

-İnşaat İşçisi Seviye 2

-Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3

Bu amaçla, TOBB tarafından MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş kurulmuş olup, sınav ve belgelendirme hizmeti vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiştir.

Sınavlar, TOBB - MEYBEM A.Ş tarafından il / ilçe merkezlerinde yerel bazda gerçekleştirilecek olup; sınav ve belgelendirme talepleri Odamız tarafından alınacaktır.

HABER GÖRSELLERİ