Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki İstişare Toplantısına Katıldı

4 Ağustos 2016

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, 04 Ağustos 2016 Perşembe günü Oda ve Borsa Başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;"Rabbim Milletimizi Bir Daha Böyle İmtihana Tabi Tutmasın"

Türkiye’nin, 15 Temmuz hain darbe girişimini; sivili, polisi ve askeriyle 238 evladının şehadeti, 2 bin 197 evladının da yaralanmasıyla geride bıraktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa dileyerek, “Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim milletimizi bir daha böyle imtihana tabi tutmasın’ temennisinde bulundu.

"Bu İlk İhanet Değildir"

Ülke ve millet olarak darbelerle, darbe girişimleriyle, terör eylemleriyle, ihanetlerle ilk defa karşılaşılmadığını ifade eden ve Türkiye’nin 93 yıllık Cumhuriyet tarihinde 2 darbeye, pek çok darbe girişimi ve muhtıraya, ASALA’sından PKK’sına, DHKP-C’sinden DAEŞ’ine pek çok terör örgütünün eylemlerine maruz kaldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu kadar çok saldırıya uğraması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Birlik ve Beraberlik Olursa Türkiye'nin Önünde Kimse Duramaz"

Millet olarak ülkeye sıkı sıkıya sahip çıkılmadığı takdirde, Türkiye’nin diğer iddialarını, hedeflerini ve projelerini hayata geçiremeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Onun için meydanı ne FETÖ’ye, ne PKK’ya, ne DAEŞ’e, ne de başka örgütlere, ihanet çetelerine, terör odaklarına bırakmayacağız. İstiklal Marşımızda ifade edildiği gibi, “yurdumuzun üzerinde tüten en son ocak sönmeden” kimsenin bu bayrağı indirmeye, bu milleti esir etmeye, bu vatanı işgal etmeye gücü yetmez. Ecdadımız yüreği, bileği, kanı ve canı pahasına bu vatanı bize emanet etti; biz de 15 Temmuz’da, aynı bedeli ödeyerek ülkemizi gelecek nesillere bırakma kararında olduğumuzu gösterdik. Milletimle iftihar ediyorum. Bu millet birliğini, beraberliğini muhafaza ettiği sürece, Allah’ın izniyle, Türkiye’nin önünde kimse duramaz" ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; "Ülkemizin Tüccar ve Sanayicileri Olarak, Daha Güçlü Bir Ekonomi İçin, Hiçbir Kesintiye Uğramadan Yola Devam Etmek Azmindeyiz"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısında bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu olağan üstü durum karşısındaki soğukkanlı tavrının ve bu zor süreçte bile ekonomiyi ön planda tutmasının iş dünyasının moralini ve çalışma şevkini artırdığını söyledi. “Bizler, ülkemizin tüccar ve sanayicileri olarak, daha güçlü bir ekonomi için, hiçbir kesintiye uğramadan yola devam etmek azmindeyiz. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız” diyen Hisarcıklıoğlu, ülke ve millet olarak büyük bir badire atlatıldığını ifade etti.

Öte yandan Oda-Borsa camiası olarak, kamu düzeninin korunması ve hizmetlerin etkin bir şekilde işlemesi için alınan OHAL kararını desteklediklerini de vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu zor dönemde herkesin devlete yardım etmesinin millet olmanın gereği olduğunu anlattı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, devletin başlattığı şehit ve gazilere yönelik dayanışma kampanyasına da, TOBB-Oda-Borsa camiası olarak önemli bir katkı sağlayacaklarını bildirdi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki Oda ve Borsa Başkanları daha sonra Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret ederek istişarede bulundu.

Başbakanlık’ta düzenlenen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yıldırım’a, reel sektörün güçlenmesi ve rekabet gücünün artması konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eti. İstişareye verilen önemin iş dünyasının şevkini artırdığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Şimdi sizin liderliğinizde, hükümetimizin, ekonomiye odaklanıp, büyüme ve reform alanında yeni bir sıçrama başlatacağına inanıyoruz. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım; "Ekonomik ve Sosyal Hayat Aynen Devam Ediyor"

Ziyarette konuşan Başbakan Binali Yıldırım; "Şehitlerimizi ve onların bize bıraktıkları mesajı hiç ama hiç unutmayacağız.Onlar sayesinde bu bayrak inmedi. Sizler üreten ürettiğini satan istihdam oluşturanların temsilcilerisiniz. Alın teri döküyorsunuz. Açılan köprülerde yollarda yapılan hızlı trenlerde sizin hisseniz var, akıl ve alın teriniz var. Emek ve fedakarlığınız için teşekkür ediyorum. Darbecilerin hızla tespit ve yargıya teslim edilmesi için OHAL ilan ettik. OHAL millet için değil biz kendimize ilan ettik. Ekonomik ve sosyal hayat aynen devam ediyor hatta eskisinden daha fazla canlanarak devam edecek. Bayramdan önce sizlere müjdelerimiz oldu ama bu hain örgüt bayramdan sonra bunların önüne geçmek istedi. Meclis'i çalıştırmaya devam ettik. İş hayatını ilgilendiren kanunları çıkardık ve hayata geçirdik" dedi.

Yıldırım; "Birikmiş vergi cezalarını ve gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz. İşletme cezalarını düzeltme imkanı veriyoruz. Beyan edeceksiniz helalleşeceğiz ama aynı şekilde devam etmek yok. Siyasi istikrarımızı milli iradeyi hedef alanlar Türkiye'nin kalkınmasının da önüne geçmek istediler.Devletin bütün birimleri halka kurşun atanlardan tek tek temizleniyor.Bunların kamuda iş dünyasında yaptığı zulümler artık son bulacak" ifadelerini kullandı.

HABER GÖRSELLERİ