Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün "Çorlu Shopping Fest" Toplantısı´na Katıldı

2 Ağustos 2016

Odamız, Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde 2017 yılının Ağustos - Eylül aylarında düzenlenmesi planlanan "Çorlu Shopping Fest"in istişare toplantısı 02 Ağustos 2016 Salı günü Çorlu Divan Otel'de gerçekleşti.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Sevim'in iştirak ettiği toplantıya; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Lokman Hakan Tecer, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, Odaların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile firma yetkilileri katılımda bulundular.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Ticari yaşamı hareketlendirmek istiyoruz"

Konuşmasında Shopping Fest'in öneminden bahseden Enis Sülün; "Çorlu'da birlik ve  beraberliğimizin göstergesi olacak 'Çorlu Shopping Fest' etkinliğimizin amacı;  Çorlu'da öncelikle, ticari yaşamı hareketlendirmek, halkımızın ve ticaret erbabımızın  buluşmasını sağlamak, Çorlu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, üyelerimizin ve halkımızın ortak amaçta birlik ve beraberlik içinde olduğunun bölgemiz kapsamında  idrakini sağlamaktır" dedi.

"Çorlu’yu tanıtan, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak bir festivaldir"

Sülün; "Hedefimiz; Çorlu’yu farklı bir özelliğiyle daha öne çıkararak, bölgeyi alışveriş merkezi haline getirmektir. Bunun için Çorlu Shopping Fest, kullanabileceğimiz en iyi enstrümandır.  Çorlu Shopping Fest, sadece ekonomik değil, kültürel anlamda da Çorlu’yu tanıtan, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak bir festivaldir. Bu özelliği ile kentimizi alışveriş ve modada bir marka yapma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Çorlu'da yaşayanların kısaca bizlerin; toplum ve iş dünyası olarak hep birlikte kazanmasını amaçlamaktayız"

Sülün, festivalin kente hareketlilik getireceğini belirterek; "Festival süresince tüketicilerimiz, daha uygun koşullarda alışveriş yaparak, dolayısıyla alacakları mal ve hizmetleri mevcut fiyatlardan daha ucuza alırken, esnaf ve ticaret erbabımız  işlerinde hareketlilik yaşayacaklardır. Böylelikle, kentimiz ekonomisi canlanacak, Çorlu’muza ekonomik ve sosyal dinamizm gelecektir. Çorlu Ticaret ve Sanayi odası olarak, Çorlu'da kazananların ve Çorlu'da yaşayanların kısaca bizlerin; toplum ve iş dünyası olarak hep birlikte kazanmasını amaçlamaktayız" açıklamasında bulundu.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; "Çorlu Türkiye'nin En Önemli Sanayi Merkezlerinden Biridir"

Sürekli gelişen şehrimizde 81 farklı ilimizden 250.000 insanımızın yaşadığı Çorlu'dan bir huzur kenti ortaya çıkardık diyen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; "Çorlu Türkiye’nin en önemli, büyük ve dinamik sanayi merkezlerinden biri haline gelmiştir. Günümüzde de bölgemizde üretim-satış yapan büyük ölçekli ve marka değeri yüksek bir çok konfeksiyon, ev tekstili ve deri konfeksiyonu pazarında söz sahibi bir çok firmaya ev sahipliği yapmaktadır. Bu noktadan hareketle Çorlu’nun var olan çeşitli avantajlarını şehir ekonomisine güç katacak bir çalışma için bir süredir yaptığımız toplantılarda Çorlu'da bir alışveriş festivali fikri ortaya çıktı" dedi.

"Şehrimizin tanıtımı ve gelişimi ivme kazanacaktır"

Baysan; "Öyle zannediyoruz ki şehrimizin İstanbul'a yakınlığı, önemli ulaşım ağlarının merkezinde ve Trakya'nın kalbinde Avrupa'ya açılan bir kapı niteliğinde oluşu, komşu ülkeler olan Bulgaristan ve Yunanistan ile turizm ve ticaret ilişki potansiyelinin çok daha yukarılara taşınabileceğine inancımız ve bir çok ulusal-uluslararası üreticiye ev sahipliği yapma ayrıcalığımızı bir fırsata dönüştürerek 2017 yılı 24 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında Çorlu Shopping Fest etkinliğini sizlerinde desteğiyle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Gerçekleştirmeyi planladığımız söz konusu etkinliğin şehrimizin tanıtım ve gelişimine ivme kazandıracağını, aynı zamanda Çorlu'nun tüm ticari unsurları için pozitif bir ekonomik etki yaratacağını öngörmekteyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç; "Çorlu'nun katma değerine güç katmayı hedefliyoruz"

Çorlu'nun öneminden bahseden Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç; "Çorlu 55 ilden büyük bir ilçedir. Çorlu Ticaret ve  Sanayi Odası ilk 10'un içindedir. Sanayide ilk 4'ün içindeyiz. Bu katılımcı grubunu sadece böyle organizasyonlarda değil, 6 ay yada yılda bir kez toplayıp Çorlu için neler yapabiliriz? noktasında istişareler yapmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Çorlu'da eğitim ve sağlık alanında büyük gelişmeler olmuştur. Bu sebeple İstanbul'a yakınlığı ve konumu itibariyle önemli bir yere sahip olan Çorlu'da böyle bir festivalin, etkinliğin olması son derece önemlidir. Uzun yıllar boyunca adından söz ettirecek, Çorlu'nun adını uluslararası alanda duyuracak festivalin planlanmasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederim. Dilerim bu plan hayata geçirilir ve Çorlu'nun katma değerine güç katmayı başarabiliriz" dedi.

Toplantı; görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.
HABER GÖRSELLERİ