Çorlu TSO ve ABİGEM İşbirliğiyle Küreselleşen Dünya Ticaretinde Lojistik Yönetimi Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

9 Aralık 2009

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Trakya Avrupa Birliği  İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğinde Eğitmenliğini  Lojistik Danışmanı Atilla YILDIZTEKİN’in yaptığı “Küreselleşen Dünya Ticaretinde Lojistik Yönetimi” Eğitim Semineri 09.12.2009 Çarşamba günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
       Eğitimde sunumunu gerçekleştiren Atilla YILDIZTEKİN ; “Lojistik 21. Yüzyılın gelişen üç teknolojisinden biridir. Gelecekte kurumların rekabeti ürettikleri ürünlürde veya tüketilen ülkelerde değil, kullandıkları tedarik zincirleri arasında olacaktır.Tedarik zinciri yöntemi, bütün olarak tedarik zincirinin ve birim şirketlerin,    uzun dönem performanslarının artırılması  amacıyla, bir kurum içindeki iş kolları arasında, bilinen iş fonksiyonlarının ve aralarındaki uygulamaların sistematik ve stratejik koordinasyonudur. Lojistik, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere,ham maddenin başlangıç noktasından, ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik zinciri içindeki malzemelerin,  servis hizmetlerinin ve bilgi akışının etkili ve verimli bir şekilde, her iki yöne doğru taşınmasının ve depolanmasının, planlanması, uygulanması ve kontrol edilmesidir. Lojistik birbirine değen en az üç tedarik zinciri operasyonunun kontrol altında yerine getirilmesini gerektirir.Doğru miktar, doğru biçim,doğru zaman,doğru kaynak, doğru yol,doğru fiyat olmak üzere Lojistiğin 7 doğru yolu bulunmaktadır. Lojistik hizmetlerin tüketici memnuniyeti ve artı değer yaratmak amacıyla, ana iş konusu lojistik olan kuruluşlar tarafından yerine getirilmesi için,üretici kuruluşlarla yapılan uzun süreli,stratejik iş ortağı olan Outsourcing önemli bir kavramdır. En   önemli hedefleri ise maliyet indirimi,daha iyi performans elde edilmesi, esneklik ve hızdır. Günümüzde verimliliğin artması, kayıpların azaltılması, şeffaflık, müşteri memnuniyeti, hataların azatılması amacıyla Lojistikte yeni uygulamalar gerçekleşmiştir. Lojistiğin yeni oyuncuları ise ERP yerine SCM, Simülasyon, Sürece dayalı ABC,Web tabanlı iletişim, Pro-aktif tasarım ve RFID Sistemleridir” dedi.
      Ayrıca Eğitimde AB’de taşımacılık,Lojistik köyler,Kentsel Lojistik faktörler,Lojistik köy işletme modeli,Lojistikte insan kaynakları ve eğitim konularında katılımcılara bilgiler verildi.