3 Temmuz 2018
Odamız Heyeti Bulgar - Türk Ticaret Günleri Toplantısı´na İştirak Etti

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Ersoy, Haluk Bayındır ve Meclis Üyemiz Bülent Mutlu, Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ile T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ortaklığında düzenlenen Bulgar-Türk Ticaret Günleri toplantısına katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in de içinde bulunduğu heyet T.C Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy, T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Emrah Sazak, T.C. Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Erdem, Bulgar – Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Başkanı Edis Emre ve DEİK Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Osman AK ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ilişkileri ve iş fırsatlarını değerlendirdi.

BULTİŞAD Başkanı Edis Emre ile iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi, yapılabilecek iş birlikleri ve BULTİŞAD ile ortaklaşa yapılacak “İş Adamları Toplantısı” hakkında görüşmelerde bulunan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Odamız faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Emre, karşılıklı yapılabilecek çalışmalar ile Türk iş adamlarının Bulgaristan’a yapacakları yatırımların sayısının artacağına işaret etti.

Odamız Heyeti daha sonra T.C. Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy ile bir araya geldi.

T.C. Sofya Büyükelçisi’nden ÇAF’a Destek

T.C. Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy ile Bölge fırsatları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Ulusoy, Çorlu Alışveriş Fuarı başta olmak üzere birçok konuda Odamıza destek vereceğini dile getirdi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan yaptığı açıklamada; “Bölgemiz ve Çorlu’ya ekonomik anlamda katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükelçimiz ile yaptığımız görüşmede kendisinden birçok konuda destek sözü aldık” dedi.

Ortak Faaliyetler İle Yatırımları Artıracağız

T.C. Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ulusoy; İş adamlarımız için burada yatırım imkânı ve hacmi oldukça geniştir. Türk iş adamlarının buralarda yatırım yapması ve ortak faaliyetlerde bulunmamız için görüşmelerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin ardından Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, günün anısına T.C. Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy ve BULTİŞAD Başkanı Edis Emre’ye hatıra tabağı takdim etti.

HABER GÖRSELLERİ