Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan´ın Daveti Üzerine Çorlu´ya Gelecek

2 Temmuz 2018

Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Sofya’da bir araya geldi.

İkili görüşmede Çorlu’da yapılacak toplantı tarihi konuşuldu. Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ekonomik ortaklığı genişletme olanaklarının istişare edildiği görüşmede çeşitli ekonomik sektörlerdeki ikili ilişkilerin mükemmel olduğu kaydedilerek, iki ülke arasındaki verimli komşuluk ilişkilerinin, ikili ticaretin artırılmasına, ticaret ve ekonomik ortaklığın yoğunlaşmasına katkıda bulunduğu belirtildi.

Türkiye – Bulgaristan İşbirliği Avrupa İçin Stratejik Öneme Sahiptir

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, görüşmede Odamızın yapısından bahsetti. Üye sayımız, faaliyet ve projelerimiz hakkında bilgiler veren Volkan, her iki ülkenin ticaret politikalarının hem iki taraf, hem de tüm Avrupa için stratejik önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye'nin güçlü bir geleneğe sahip olduğu ve dünya üretiminde payı olan otomotiv endüstrisinde faaliyet gösteren daha fazla firmaların Bulgaristan pazarına girmesi için potansiyel bulunduğunu dile getiren Volkan, Gıda, kimya ve tekstil endüstrilerinin de geniş bir yatırım alanına sahip olduğunu açıkladı.

15 Bin Kişi İstihdam Ediliyor

Bulgaristan Ekonomi Bakanı Karanikolov; "Bulgaristan’daki Türk yatırımları toplam 2,3 milyar euro civarındadır. Bulgaristan’da önemli yatırımcı konumunda faal durumda bulunan 65 adet Türk firması mevcuttur. Türk firmaları tarafından 15 000’den fazla kişi istihdam ediliyor. Cam üretimi, alüminyum üretimi, otomotiv yedek parça üretimi, ambalaj üretimi, seramik üretimi, sağlık, enerji, bankacılık, gayrimenkul gibi çeşitli alanlarda Türk yatırımları bulunuyor" dedi