Genelge Değişikliği

Tarih     :24/05/2018

Sayı       :6293

İlgi: TOBB’nin 18.05.2018 tarihli ve 0412/7493 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 2010/6 sayılı “Yurt Dışı Birim Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” kapsamında şirketler ile İşbirliği Kuruluşları üyeleri tarafından yurt dışında gerçekleştirilen tanıtım, marka tescil giderleri ve mal ticareti yapmak amacıyla yurt dışında açılan birimlere ilişkin kira giderleri ile Türkiye Ticaret Merkezlerine (TTM) ilişkin giderler Ekonomi Bakanlığınca desteklenmekte olduğu belirtilmiştir.

Anılan tebliğ çerçevesinde “Türkiye Ticaret Merkezlerinin Desteklenmesine İlişkin Genelge” ile “Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Genelge”nin 21.03.2018 tarihinde uygun görülerek onaylandığı ve meri “2010/6 Sayılı Yurt Dışı Birim Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğdin Uygulama Usul ve Esasları Genelgesinin değişiklikleri ve ekleriyle birlikte yürürlükten kaldırıldığı bildirilmektedir. Söz konusu mevzuat metni ile eklerine www.ekonomi.gov.tr web sayfasından ulaşılabildiği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.