“TOBB Nefes Kredisi” İle Kobilerimiz rahatlayacak

9 Aralık 2016
“TOBB Nefes Kredisi” İle Kobilerimiz rahatlayacak

İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimiz olan KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisi de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleridir. Bu nedenle, Ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, “TOBB NEFES KREDİSİ” adı altında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz arasında protokol imzalanmıştır.

“TOBB NEFES KREDİSİ” 12 ARALIK 2016’DA BAŞLIYOR

Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası  (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Ülke ekonomisinde önemli bir yer tutan KOBİ’lerin kullanacakları “TOBB NEFES KREDİSİ” vadesinin 12 ay olup aylık eşit taksitli olacağını ve faiz oranının aylık brüt % 0,825, yıllık ise %9,90 olacağını belirtti.

Kredi azami limitinin 50.000 TL., olduğunu ifade eden Sülün, KOBİ’ler ve TOBB NEFES KREDİSİ”ne başvuracak KOBİ’lerin Odamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi almaları gerektiğini ve daha sonra protokol imzalanan bankaların herhangibir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edeceğini açıkladı.

BÖLGEMİZDEKİ  KOBİLERE ÇAĞRI
            "KOBİ’lere yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmalıyız" yaklaşımıyla gerçekleştirilen proje için önce TOBB ile 365 oda ve borsanın elini taşın altına koyduğunu belirten Sülün, Üç ay içinde Türkiye genelindeki  KOBİ’miz bu imkandan faydalanmış olacak. Uygulamaya başlanacak olan ve firmalarına nefes aldıracak olan “TOBB NEFES KREDİSİ”ni kullanmak için  üyelerimiz olan KOBİ’lerimizi bu projeden faydalanmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.