Odamızda "Ar-Ge Uygulamaları ve Teşvikler" Semineri Gerçekleşti

8 Aralık 2016
Odamızda "Ar-Ge Uygulamaları ve Teşvikler" Semineri  Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve  Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler  Odası (Çorlu SMMM) işbirliğinde  düzenlenen Ar-Ge Uygulamaları ve  Teşvikler konulu seminer  08 Aralık 2016  Perşembe günü  Odamız Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu SMMM Odası Başkanı İbrahim Otsekin; düzenlenen seminer için Odamıza teşekkürlerini sunarken; seminerin verimli geçmesi dileğinde bulundu.

Ar-Ge reform paketi uygulamaları, 4691 sayılı kanun ve uygulamaları, 5746 sayılı kanun ve uygulamaları konusunda katılımcılara bilgiler  veren Sistem Global Dan. Bağımsız Den. YMM A.Ş.’den Demet Allar; "1 Mart 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olan, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında ki Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un, ülkemizde Ar-Ge ve Teknoloji Faaliyetlerini destekleyen  4691 ve 5746  sayılı kanunlara olan etkisi ve uygulaması, yayınlanan iki yeni yönetmelik ile belirlenmiştir"ifadelerini kullandı.

Demet Allar; Bu iki yönetmelikle  beraber  ülkemizde Ar-Ge, insan kaynağı kapasitelerinin artırılması, teknoloji ve  yenilikçi şirketlerin ortaya çıkması ve gelişiminin desteklenmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ile Ar-Ge ve yenilik ekosisteminde bizleri bekleyen imkanlar oluştuğunu dile getirdi.

HABER GÖRSELLERİ
Odamızda "Ar-Ge Uygulamaları ve Teşvikler" Semineri  Gerçekleşti