31 Temmuz 2018
Çorlu Alışveriş Fuarı Başladı

Odamız, Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi, Çorlu genelindeki kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile AVM’lerin desteklediği, Renkly Fuarcılık tarafından organize edilen Türkiye’nin en büyük açık hava fuarlarından biri olan ve her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinden 300 binden fazla ziyaretçiyi Çorlu’ya çeken Tarım Fuarı ile ilki düzenlenen Çorlu Alışveriş Fuarı (ÇAF) kapılarını açtı.

Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ÇAF Korteji Odamız Hizmet Binası’nın yanında bulunan açılış alanına kadar yürüdü.

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Odamız Meclis Başkan Yardımcısı ve Renkly Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Umut Güngör, Çorlu’da ilk gerçekleştirilen ÇAF’a destek veren ve katılan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Üreticilerimizi Yurtiçi ve Yurtdışından Gelen Misafirlerimiz İle Buluşturmak Amacındayız

Güngör’ün konuşmalarının ardından kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu’da yeni bir bebeğin doğduğunu ve bunu hep birlikte büyüteceklerini söyledi. Volkan, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Çorlu Alışveriş Fuarı’nda ilkleri yaşamaya devam ediyoruz. Birçok kurum ve STK’lar bu projenin arkasında büyük bir emek sarf ettiler. Çok kısa bir zamanda mücadele edilerek bu fuar oluşturuldu. Çorlu’da yeni bir bebek doğdu ve bu bebek her sene büyüyecek. Tüm katılımcılardan beklentimiz, buradaki fırsatları çevrelerindeki eş ve dostlarına anlatarak daha da büyümesi. Fuardaki amacımız, gerek ilçemizdeki ve dışardan gelen üreticilerimizi yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimiz ile buluşturmak. Umudumuz, bundan sonraki fuarımızın uluslararası düzeye gelmesi” dedi.

Çorlu’yu Hep Birlikte Kalkındıracağız

Fuar açılışında söz alan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “4 yıldır Çorlu’da görev yapıyorum. Gittikçe büyüyen bir ilçede yaşıyoruz. Sadece Türkiye’den değil, yurtdışından da misafirlerimiz bu fuarda. İstanbul’daki sanayinin bölgemize geliyor olması da geleceğe yönelik hazırlık yapmamız fikrini bizde uyandırdı. Bu hedefleri inşallah birlikte gerçekleştireceğiz. Çorlu’yu hep birlikte kalkındıracağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Fuarın İleriki Yıllarda Büyüyerek Genişlemesini Temenni Ediyorum

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop “Çorlu’da gerçekleştirilen fuarların bu yıl tamamı bir arada düzenlenerek bir ilk gerçekleştiriliyor. Bu büyük organizasyonda emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu fuarın hayırlı olmasını, daha sonraki yıllarda daha da büyüyerek gelişmesini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen konuşmaların ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Mustafa Şentop, korteje katılarak destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi takdim etti.

Odamız Meclis ve Komite Üyelerinin iştirak ettiği fuarın açılışına; Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Mustafa Şentop, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Jandarma komutanı Üsteğmen Selim Özbay, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, Ergene İlçe Başkanı Hamdi Sarıer, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Sivil Toplum Kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER GÖRSELLERİ