24 Temmuz 2018
Odamız 7. Meslek Komitesi; Sektörel Sorunları Yerinde Tespit Ediyor

Odamız  Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, 7. Meslek Komitesi Başkanı Erdem Ergör, Başkan Yardımcısı Mutlu Turna, Komite Üyeleri; Muammer Sert, Tamer Sert, Alphan Otomotiv  ve Erbil Oto olarak 24 Temmuz 2018 Salı günü Haliç Oto Tic. ve San. A.Ş., Ertuğrul Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti., Köşkdere Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti., Gören Otomotiv Nakliye Turizm Gıda ve Tekstil San. Tic. Ltd. Şti’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaretlerde; Odamız ile Alberk QA Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. arasında Mesleki Yeterlilik Kurumu - sınav ve belgelendirme konusunda işbirliği protokolünün imzalandığını ve üyelerimiz Odamızdan alınacak “Faaliyet Belgesi” ile QA Alberk Technic Uluslararası Teknik  Kontrol ve Belgelendirme A.Ş.’ye başvurarak sınav programı ve tarihlerinin belirleneceğini, Çorlu TSO’ya kayıtlı üye firmalara kesinleşmiş liste fiyatı üzerinden 100 TL indirim yapılacağı konularında bilgiler verildi. Pazarlama ve satış görevlisi olarak çalışanlara da Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma zorunluluğunun geleceğini, İkinci el araç alım satımı yapan galericilerin Yetki Belgesi ve Mesleki Yeterlilik Belgesini almaları gerektiğini ve 2. el araç alım satım ticareti yapan üyelerimize yeterlilik belgesi alımında büyük avantaj sağlayacağı söylendi. Ayrıca; 30 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Çorlu Alışveriş Fuarı hakkında bilgiler verildi.

7. Meslek Komitesi’nin çalışmalarından ve projelerinden bahseden Komite Üyeleri, sektörün sorunları ve yapılabilecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

HABER GÖRSELLERİ