Odamız 16. Meslek Komite Üyeleri, Sektördeki Kalifiye Ara Eleman İhtiyacı İçin Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Çorlu MYO Müdürüne Ziyaret Ederek Değerlendirmelerde Bulundular

23 Temmuz 2018
Odamız 16. Meslek Komite Üyeleri, Sektördeki Kalifiye Ara Eleman İhtiyacı İçin  Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Çorlu MYO Müdürüne   Ziyaret Ederek  Değerlendirmelerde Bulundular

Odamız 16. Meslek Komitesinin 06.06.2018 tarihinde gerçekleşen olağan toplantı kararına istinaden; Sektördeki işgücü ve ara eleman temini probleminin çözüme ulaştırılması amacıyla 05.07.2018 tarihinde Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ve Çorlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay  Gümüş’e ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Ziyarete Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, 16. Meslek Komite Başkanı Harun Yerce, Başkan Yardımcısı, Meslek Komitesi Bşk. Yrd. Kadir Karakaş, Meslek Komite Üyeleri; Ramazan Yaman, Cengiz Kesir ve Gönül İşbul ile Odamız Proje Servis Görevlisi Gülbahar Küçük katılmıştır.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer tarafından karşılanan yöneticilerimiz öncelikle kendilerini tanıtmış olup, ziyaret amaçlarını anlatmışlardır. Çorlu TSO 16. Meslek Komite Üyeleri sektörlerindeki kalifiye ara eleman ihtiyacı için Mühendislik Fakültesiyle neler yapabileceklerini değerlendirmiştir.

Dekan Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer;  Mühendislik Fakültesinin son sınıf öğrencileri için 2018-2019 eğitim yılında eğitim modelinde değişikliğe gidildiğini belirterek “Sektör Tümleşik Eğitim Modeli” hakkında bilgiler vermiştir.

Çorlu Mühendislik Fakültesine gerçekleştirilen ziyarette; Bölgedeki ara eleman ve işgücünün eksikliğinin çok olduğu bu konuda Üniversite-Sanayi işbirliğinin öneminden bahsedilmiştir. Mühendislik Fakültesi Dekanı, Mühendislik Fakültesinin son sınıf öğrencileri için 2018-2019 eğitim yılında eğitim modelinde değişikliğe gidildiğini belirterek yeni eğitim modeli için Odamızdan destek beklediklerini ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ve 16. Meslek Komite Üyeleri “Sektör Tümleşik Eğitim Modeli” ne geçen Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencilerine destek olacaklarını belirterek işbirliği yapılacağını söyledi.

“İmalat Sektöründe Demir-Çelik, Kaynakçı, Tornacı, CNC Operatörü vb. Sektörlerdeki Eleman Sıkıntısı ve Bunun Çözümü İçin Görüşüldü”

Çorlu MYO Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş’e yapılan ziyarette  ise  Odamız 16. Meslek Komite Üyeleri imalat sektöründe demir-çelik, kaynakçı, tornacı, CNC operatörü vb. gibi sektörde eleman sıkıntısı yaşadıklarını belirterek Çorlu MYO ile işbirliği yapılarak bu sorunun çözülebileceği görüşüldü.

Çorlu MYO’na gerçekleştirilen ziyarette; Bölgedeki ara eleman ve işgücü eksikliğinin çok olduğu bu konuda Üniversite -Sanayi işbirliğinin önemine değinildi.

16. Meslek Komitesi; Öğrencilerin belirlenen süre boyunca sanayideki firmalarda çalışabileceklerini bunun hem öğrenci hem de firmalar için çok yararlı olacağını belirtmiştir. 2018-2019 öğretim yılı içerisinde imalat sanayi de uygulamalı eğitim için Çalıştaylar düzenleyerek çalışmalar yapılacaktır. Öğrencilerin Meslek Yüksek Okullarını tercih etmeleri için lise öncesinden çalışmalar yapılarak kaliteli ve kalifiye elemanların yetişmesi için çalışmalar yapılabileceği belirtilmiştir. Meslek Yüksek Okulu Müdürü Çorlu TSO ile her zaman işbirliği yapamaya hazır olduklarını belirtti.

HABER GÖRSELLERİ