TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Hizmetleri Hk.

3 Temmuz 2018

Tarih     :03/07/2018

Sayı       :7563

İlgi: TOBB’nin 27.06.2018 tarihli ve 9860 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Türkiye’nin 81 il ve 160 ilçesinde mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti verilmesi amacıyla kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, sınav ve belgelendirme hizmetine tüm hızıyla devam etmekte olduğu bildirilmiştir.

Bugüne kadar Oda ve Borsalar işbirliğinde, 5 ana sektör ve 31 meslekte 30 bine yakın adayın sınav ve belgelendirme sürecini yürüten TOBB MEYBEM, hizmet kapsamını genişleterek Ekl’deki listede yer alan 35 meslekte belgelendirme hizmeti vermeye başlamıştır. Yeni mesleklere ilişkin sınav ve belgelendirme ücret tarifesi Ek2’de sunulmaktadır.

Bununla birlikte, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından MYK mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen ikinci el motorlu kara taşıtları alım-satım işini yürüten kişiler için (Galeri vb.) TOBB MEYBEM tarafından yetki alma çalışması başlatılmıştır.

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 olmak üzere, bu iki meslekte akreditasyon denetimi başarıyla tamamlanmış olup, Ağustos 2018 itibariyle ikinci el ve sıfır araç alım satımı yapan ve iş makinesi alım satım işlemi yapan üyelerimiz ve çalışanları için sınav ve belgelendirme hizmetine başlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.