19 Nisan 2018
“Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü Toplantısı" Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Odamız 14. Meslek Komitesi, Çorlu Lions Kulübü ile Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği (ELDAY) işbirliğinde düzenlenen “Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü Toplantısı” 18 Nisan 2018 Çarşamba günü Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın katılımıyla Odamız Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Odamız Meclis Üyeleri Bülent Mutlu, Hakan Abay ve Hüseyin Yüksel, Odamız 14. Meslek Komite Başkanı Hülya Perin ile Çorlu Lions Kulübü Yetkilileri ve ELDAY Yetkilileri katılımda bulundu.

Projenin tanıtımı, elektronik atıkların çevreye ve doğaya zararları konusunda bilgilendirmenin ve çözüm önerilerinin sunulduğu toplantıda; TTB Çorlu Şubesi Dr. Gamze Varol Saraçoğlu Elektronik Atıkların Toplum Sağlığına Etkileri, N.K.Ü Çorlu Mühendislik Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Esra Tınmaz Köse Elektronik Atıkların Çevreye ve Doğaya Zararları, GCL Yetkilisi Arman Kazancıoğlu Elektronik Atıkların Geri Dönüşüm Süreci, ELDAY Yetkilisi Muharrem Yamaç ELDAY nedir neden kuruldu? ve LIONS Kulübünden Candan Toktürk Projenin tanıtımı ve Çözüm önerileri konusunda katılımcılara bilgiler aktardı.

Çorlu’nun Çok Büyük Bir Nüfus Gücü Var

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç; “Cumhurbaşkanlığımızın kamu kurum ve kuruluşlarında başlattığı sıfır atık projesi vardı bizde onu başlattık. Atıkların hane bazı düşünülmesi gerekir. Çok büyük bir nüfus gücümüz var. Bunu değerlendirmek gerekir. Çorlu’da sosyal sorumluluk projeleri her gün artmakta biz bunları gördükçe gururlanıyoruz. Umarım bu toplantıda verimli geçecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

HABER GÖRSELLERİ