7. Blue Sea Land Fuarı

Tarih     :10/04/2018

Sayı       :4417

İlgi: TOBB’nin 30.03.2018 tarihli ve 0411/5401 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, İtalyan “Balıkçılığın Geliştirilmesi için Sicilya Konsorsiyumu”  (COSVAP) adlı kuruluş tarafından her yıl  ilgili  kurum  ve kuruluşların  iş birliğiyle düzenlenen “Akdeniz, Afrika  ve  Orta  Doğu  Blue  Sea  Land"  fuarının  yedincisinin   4-7   Ekim   2018  tarihlerinde Sicilya' nın Manzara Del Vallo kentinde düzenleneceği bildirilmekte ve Fuara ilişkin ayrıntılı bilgiye www.bluesealand.eu İnternet sitesinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, söz konusu Fuara, 2014 yılında İtalya eski Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitana tarafından temsil madalyası ve 2016 yılında Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından Cumhurbaşkanlığı plaketi tevdi edildiği bildirilmekte, fuarın tarım-gıda zinciri, toprak kaynaklarının iyileştirilmesi, halklar arasında diyalog ve iş birliğinin geliştirilmesini amaçladığı belirtilmektedir.

Ayrıca, 2017 yılın da gerçekleştirilen Fuara, 58 ülkeden Bakan, Bakan Yardımcısı, Bakanlık Yetkilileri, Büyükelçiler, işadamları ve tüccarların iştirak ettiği; bu kapsamda 30 farklı sektörden temsilcilerin katıldığı   fuarda tarım alanında faaliyet gösteren 600 şirketin de temsil edildiği, iş insanları arasında 1500'de n fazla yüz yüze görüşme ve 39 çalıştay gerçekleştirildiği, fuarın 150 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildiği iletilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.