Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Gerçekleşti

18 Ekim 2017
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve KOSGEB işbirliğiyle 12 - 15 Haziran 2017  ve       11 - 14 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" tamamlanmıştır.

Eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan, İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdür Vicdan Güçer, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Yiğit'in katılımıyla; 18 Ekim 2017 Çarşamba günü Odamız Meclis Salonu'nda "Sertifika Töreni" gerçekleşti.

Sertifika Alan Girişimciler Diğer Girişimcilere Örnek Olacaktır

Sertifika töreninde konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç; "Sertifikalarını alan girişimci adaylarına başarılar diliyorum. Günümüzde KOSGEB kanalıyla iş yapmak isteyenlere büyük bir destek vardır. İnşallah yapacağınız işlerde başarılı olursunuz. Bu sertifikaları almak yeterli değil, işe başladıktan sonra devamının gelmesi gerekmektedir.Diğer girişimcilere örnek olacağınızı düşünüyorum. Bu eğitimler sonucunda ithalat - ihracat yapabilecek girişimcilerimizde çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Girişimci Adaylarına Yönelik Olarak Çalışmalarımız KOSGEB'in Destekleriyle Devam Edecektir

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, törenle ilgili yaptığı açıklamada; "Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB’in de destekleriyle devam etmektedir. Girişimcilerimizin Bölgemize ve Çorlumuza katma değer sağlamasını temenni eder, bizlere bu imkânı sağlayan KOSGEB adına Tolga Erkan'a ve işbirliği için İŞKUR adına sayın Vicdan Güçer'e teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

2010 Yılından Bugüne Kadar 23 Milyon TL'lik Destek Verdik

KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan imza töreninde yaptığı konuşmada; " Girişimci demek; doğa, emek, sermayeyi bir araya getiren, iktisadi anlamda risk alan demektir. 2010 yılından bugüne kadar il ve ilçelerde paydaş kurumlarımızla KOSGEB sertifikalı eğitim programlarımızı gerçekleştiriyoruz.  2010 yılından bugüne kadar bu eğitimlere 7.725 kişi katılmıştır. 3.992'si bayan 3.733'ü erkektir. 7.725 kişiden 415 tanesi işletmesini kurmuştur. Bunların 209'u bayan girişimcidir.Türkiye üzerinde rol model olan 5 tane de engelli girişimcimiz bulunmaktadır. Bu güne kadar olan toplam hibe ödememiz 23 milyon TL'dir. Girişimcilerin ilk iletişim kuracakları yer bizler olmalıyız. Çorlu TSO ve bu gibi kurumlarda temsilciliklerimiz vardır. Art niyetli olarak dolandırmak amaçlı aranabilir yada yönlendirilebilirsiniz. Bizlerle direkt temas sizler için daha sağlıklı olacaktır. Sertifikasını almaya hak kazana girişimcilerimizi tebrik eder iş hayatından başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

İş Yerine Personel Alan Girişimci İstihdama Katkı Sağlayacaktır

İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Vicdan Güçer, girişimci adaylarının fazlalığından bahsederek; "Burada sertifika almaya hak kazanan adayları seçerken oldukça zorlandık. En iyi girişimci programlarını belirledik. Maddi yönden KOSGEB sizlere zaten destek olacaktır. Bizler ortak paydaş kurum olarak işsizliği azaltmak için hizmet veriyoruz. Sizler yarın iş yeri açtığınızda yanınıza personel alırsanız bize istihdam olarak geri dönüşü olacaktır. Herkesi tebrik ediyorum. İş hayatınızda başarılar dilerim" açıklamasında bulundu.

Sertifika töreni girişimci adaylarının sertifikalarını alması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.