3 Ağustos 2017
10. Çorlu Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

10. Çorlu Tarım Fuarı’nın açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla 02 Ağustos 2017 Çarşamba günü Çorlu Yeni Fuar Alanı'nda gerçekleşti.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül'ün iştirak ettiği Renkly Fuarcılık tarafından 02 - 06 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve her yönüyle Türkiyenin ve gelmiş geçmiş en büyük açık alan fuarı olarak nitelendirilen 10. Çorlu Tarım Fuarı'nın açılış törenine; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekilleri;  Metin Akgün, Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katılımda bulundular.

ÜRETİCİNİN YANINDA OLACAĞIZ

Türkiye'nin doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyi ile cennet gibi bir ülke olduğunu, ülkenin tüm insanlarını sevdiğini, görevlerinin halka hizmet etmek olduğunu söyleyen Fakıbaba, makamların gelip geçici olduğunu kaydetti.

Fakıbaba, "Önemli olan bir şeyler bırakmaktır. En önemli silah gıdadır, tarımdır, hayvancılıktır. Biz bunun bilinci ile çalışacağız. Vergi duvarlarını kaldırdınız, üreticinin morali bozuldu deniliyor. Üretici bizim canımız, her şeyimiz. Üretici olmazsa biz olmayız, üreten insanın hep yanında olacağız, onları hep destekleyeceğiz. Vergi duvarlarındaki azalma, üretici arkadaşlarımın moralini bozmasın. Yılda 3-4 milyon buğday ihraç ediyoruz, ancak bu buğdayı alıp iç piyasaya sürmüyoruz. Un, bisküvi, makarna olarak tekrar ihracat yapmak için alıyoruz" dedi.

HABER GÖRSELLERİ