İranda Türk Yatırımcıların OSB Kurması

Tarih     :16/06/2017

Sayı       :7105

İlgi: İstanbul Sanayi Odası’nın 14.05.2017 tarihli ve 5615 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, İstanbul Sanayi Odası’nın yaptırımların kaldırılmasıyla tüm dünyanın odak noktası haline gelen İran pazarındaki gelişmeleri yakından takip etmekte olduğu yapılan ziyaretler ve çalışmalar kapsamında Türkiye’den sanayici firmaların, büyük potansiyel arz eden İran pazarından daha fazla faydalanabilmeleri amacı ile; İstanbul Sanayi Odası organizasyonunda İran’da Türk yatırımcılar için bir organize sanayi bölgesi kurulması yönünde, İran Sanayi Madenler ve Ticaret Bakanlığı ve İran Ticaret Sanayi, Madenler ve Tarım Odası ile bir iyi niyet anlaşması imzaladığı bildirilmiştir.

Bu kapsamda, İran Küçük Ölçekli Sanayi İşletmeleri ve Sanayi Bölgeleri Kurumu (ISIPO) yetkilileri ile müzakereler yapılarak, İran’da önerilen sanayi bölgeleri yerinde incelenmiş, ön fizibilite raporları hazırlanmıştır.

Türk yatırımcılar için kurulması planlanan OSB için İran ile yürütülen müzakereler kapsamında, yatırım yapmayı düşünen firmalarımızın beklentileri ve yatırımları için kritik önem taşıyan konuların bilinmesi önem taşımaktadır. Bu çerçevede, İran’da yatırım yapmayı düşünen firmaların İstanbul Sanayi Odası AB ve Uluslararası İlişkiler Şubesi ([email protected]) ile irtibata geçebileceği bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.