14 Haziran 2017
Odamızda "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni" Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve KOSGEB işbirliğiyle; 13-16 Şubat 2017, 13-16 Mart 2017, 10-13 Nisan 2017 ve 15-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" tamamlanmıştır.

Eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için KOSGEB Tekirdağ Müdürü Sayın Tolga Erkan, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri;  Cevat Sevim ve Fatih Keskin katılımlarıyla 14 Haziran 2017 Çarşamba günü Odamız Meclis Salonu'nda sertifika töreni gerçekleştirildi.

"Odamız Olarak, Bölgemiz Girişimci Adaylarına Yönelik Çalışmalarımız Devam Edecektir"

Sertifika töreninde konuşan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül,  "Bildiğiniz üzere, KOSGEB Tekirdağ Müdürlüğü’nün destekleri İle, Odamız bünyesinde 2017 yılı itibariyle şu ana kadar  Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere 32 saat süren 4 adet 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' gerçekleştirilmiştir. Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarını vereceğiz. Çorlu TSO olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB’in de destekleriyle devam edecektir. Girişimcilerimizin, bölgemize ve Çorlumuza katma değer sağlamasını temenni eder, bizlere bu imkânı sağlayan KOSGEB adına Sayın Tolga Erkan'a teşekkür eder, sertifika almaya hak kazanan girişimci adaylarına da  iş hayatlarında başarılar dilerim "dedi.

"Çorlu'daki En Büyük Paydaşımız Çorlu TSO'dur"

KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan; "Girişimci, risk alarak iktisadi faaliyetlerde bulunan kişilere denmektedir. Girişimcilerin desteklenmesi ülkenin kalkınmasında son derece önemlidir. KOSGEB'in öncelikli amacı girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimciliği desteklemektir. Başarılı işletmelerin kurulmasını hedefliyoruz. Bu çerçevede; girişimcilerin iş kurma konularında bilgi sahibi olmaları, bu süreçte sorumluluklarının farkında olmaları, iş planını hazırlayabilecek bilgi birikimi ve deneyimine sahip olmalarını arzu ediyoruz. KOSGEB eğitimleri kendi bünyesinde yaptığı gibi paydaşlarıyla da yapabilmektedir. Çorlu'da ki en büyük paydaşımız Çorlu TSO'dur. 2010 yılında başlayan bu birlikteliğimiz büyüyerek ve artarak devam etmektedir. Değerli başkanlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerine katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım" dedi.

2010 - 2017 Yılları Arasında 7.091 Kursiyere Sertifika Verildi

Rakamsal bilgilerden bahseden Erkan; "2010 yılından bugüne kadar 7.091 kursiyere 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası' verildi. Bu eğitimi alıp kendi işletmelerini kuran kişi sayısı 415'tir. Bu işletmelerin 209 tanesi bayan 5 tanesi de engelli vatandaşlarımızdır. 2010 ve 2017 yılları arasında 1124 işletmeye 6468 teşvik dosyasında toplam 18 milyon TL üzerinde destek verdik. Ayrıca zaman zaman çıkarılan faiz desteğiyle 17 milyonun üzerinde destek verdik.  Girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını almaya hak kazanan arkadaşları tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.

HABER GÖRSELLERİ