TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu´ndan TOBB Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi´ne Ziyaret

9 Şubat 2017

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Genç Girişimciler Kurulu ve TOBB Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi arasındaki istişare toplantısı 09 Şubat 2017 Perşembe günü Odamız Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdülsamet Temel, Başkan Yardımcısı Serdar Akdemir, Kurul Üyeleri; Fırat Karahan, Mehmet Durmaz, Ömer Ekinci ve Erdem Dereli'den oluşan heyet, TOBB Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hülya Perin, Odamız Yönetim Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komite Üyesi Fatih Keskin, Komite Üyeleri; Maksut Küçükdişli, Sezcan Meriç, Zafer Yararlı ile Odamız Genel Sekreteri ve Komite Üyesi İbrahim Karağöz, tarafından karşılandı.

İstişare Toplantılarının Sıklaşması Projelerin Hayata Geçirilmesine Katkı Sağlayacaktır

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Tekirdağ Genç Girişimciler Kurulu İcra Komite Başkanı Hülya Perin; "Sizleri burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Bu toplantıların daha sık olması, girişimciliğin öneminin artmasına ve yapılabilecek projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlayacaktır. Bizler kariyer günleri düzenleyip gerek kadınların iş gücü potansiyelini artırmak gerekse yeni mezun olacaklara okul sonrasında nelerle karşılaşacakları noktasında destek vermeye çalışıyoruz. Girişimci olarak ilk iş yerlerini açanlara ziyaretlerimizi gerçekleştirip, onların birazda olsa tanıtımını yapmaya özen gösteriyoruz. Bizim asıl amacımız; kişiye birebir temas edip, onun alanını yerinde incelemek ve bunu sürdürülebilir kılmaktır" dedi.

İstanbul'u Dünya'da Girişimciliğin Başkenti Yapmak İstiyoruz

İstanbul'u girişimcilik konusunda Dünya'nın başkenti yapmak istediklerini belirten TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdülsamet Temel; " Misafirperverliğinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Çorlu gerçekten konum olarak Trakya'nın en önemli noktasında bulunuyor. Böyle bir yapıya sahip olduğunuz için sizler çok şanslısınız. Biz Genç Girişimciler Kurulu olarak göreve geldiğimizde kendimize bir hedef koyduk. Bu hedefleri maddelere ayırdık. Bunların en başında  İstanbul'u Girişimcilik konusunda Dünya'nın başkenti yapmak vardı. Bunun temel nedeni; İstanbul'un çoğu ülkeye yakın olması, mesafe olarak Avrupa ve Asya'nın ortasında kalması, 80 ülkeye vizesiz gidiş noktası olmasıdır. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Hakemlik dergisi çıkartmak için girişimlerimiz oldu. Yakın zamanda bu dergimizi yayınlayacağız. Milli Eğitim'le anlaşıp okullarda girişimcilik dersinin verilmesi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. İstanbul'da ki tüm üniversitelerde girişimcilik kulüpleri kurduk.  Çalışmalarımızı kararlı ve istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantının son bölümünde; girişimciliğin sorunları ve çözüm önerileri konusunda istişareler gerçekleştirildi.

HABER GÖRSELLERİ