İSGİP Proje Tanıtım Toplantısı

17 Ekim 2016

Tarih     :17/10/2016

Sayı       : 10513

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Tekstil, Deri, Mobilya, Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatı ve Kimya Ürünleri İmalatı Sektörlerinde İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi (İSGİP) kapsamında 27 Ekim 2016 Perşembe günü saat 14:00 de Odamız Batı Eğitim Salonunda Proje Tanıtım Toplantısı gerçekleşecektir.

Söz konusu Proje, sektörlerin yoğun olarak faaliyet gösterdikleri illerde yürütülecektir. Bu kapsamda;

• Tekstil İmalatı, Gaziantep ve Tekirdağ
  • Deri İmalatı, İstanbul ve İzmir
  • Mobilya İmalatı, Kayseri ve Bursa
  • Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatı, Eskişehir ve Manisa
  • Kimya Ürünleri İmalatı, İstanbul ve İzmir

Sektörleri ve illeri pilot olarak seçilmiştir.

Proje Ülkemizdeki ilgili sektörlerde faaliyet gösteren firmaları muhtemel iş sağlığı ve güvenliği denetimlerine hazır hale getirmeyi ve varsa eksikliklerini tamamlamalarına imkân vermeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda; İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü uzmanları, ilgili sektörlerde deneyimli uzmanlar ile birlikte, işletmelerde iş sağlığı ve güvenliğini tehdit eden riskleri ve alınması gereken tedbirleri tespit edecekler, acil durum planı hazırlayacaklar, işletmeler için iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi oluşturacaklardır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek ve bu çalışmaların sonunda herhangi bir yasal yaptırım uygulanmayacaktır. Danışmanlık hizmeti ile önerilen uygulamalar tavsiye niteliğinde olacaktır. Proje kapsamında Bakanlık, işletmelerde yönetim sistemi kurulmasını sağlayıp, işletmeleri iyi uygulama örneği olarak görmek ve göstermeyi amaçlamaktadır.

Çorlu’ da tekstil sektöründe faaliyet gösteren KOBİ niteliğindeki İşletmelerin hiçbir ücret ödemeden danışmanlık hizmeti alacağı projeden yararlanmak isteyen firmalarımızın 11 Kasım 2016 tarihine kadar aşağıdaki linkten başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru için: https://app3.csgb.gov.tr/isgip2/ internet bağlantısı üzerinden başvuru formuna ulaşılabilmektedir.

Bu itibarla Çorlu’da İSGİP Projesinin tanıtımı ve tekstil sektöründeki işyeri temsilcilerinin bilgilendirilmesi amacı ile gerçekleştirilecek Tanıtım Toplantısına katılmanızdan memnuniyet duyarız.

Bilgilerinize sunarız.