Dolandırıcılık Girişimi

Tarih     :21/06/2016

Sayı       :7142

İlgi: TOBB’nin 16.06.2016 tarihli ve 0431/11995 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Houston Başkonsolosluğumuz tarafından verilen bir bilgiye göre, Teksas merkezli “Economic Development and Human Rights Organization - ADHRO” adlı bir kuruluş tarafından metinleri ekte sunulan davetiye ve e- posta mesajlarının ülkemizdeki yatırımcılara ve işadamlarına gönderildiği TOBB tarafından iletilmiştir.

Söz konusu davetiyede, ülkemizdeki yatırımcı ve işadamlarının 11-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Dallas'ta “Challanges to Economic Development & Human Rights” adlı bir konferansa davet edildiğinin, konferansa ulaşım masraflarının EDHRO tarafından karşılanacağının ve vize işlemlerinin üstlenileceğinin kaydedildiği, katılımcılardan Dallas’ta bulunan konferans otelinde (Mabel Royal Hotel) rezervasyon yapmalarının istendiği belirtilmektedir. Yazıda, Houston Başkonsolosluğumuz ve Ticaret Ataşeliği tarafından yapılan incelemede, söz konusu kuruluşun, konferansın veya otelin mevcut olmadığı, dolayısıyla bir “dolandırıcılık” girişimi olduğunun anlaşıldığı vurgulanmaktadır. Uluslararası Dernekler Birliği’nin web sayfasında da (http://www.uia.org/content/11302) anılan konferansın gerçek olmadığı ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

DOSYALAR / BELGELER