İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi hk.

27 Mayıs 2016

Tarih     :27/05/2016

Sayı       : 6197

İlgi: TİM’nin 26.05.2016 tarihli ve 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/43-1435 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla Ar-Ge, inovasyon, tasarımı ve markalaşma çalışmalarına odaklanmakta olduğumuzu ve bu kapsamda İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası iş yapma tecrübesi kazandırılmasını teminen ülkemizdeki üniversiteler ve özel sektör arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve üniversitelerindeki bilimsel bilgi, araştırma ve uygulama tecrübesinin anılan şirketlere aktarılması amacıyla “İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi’nin başlatıldığı bildirilmektedir.

Bu proje, ülkemizde “inovasyon yönetimi” konusunda yetkinliği ve üniversite-sanayi işbirliği konusundaki motivasyonu yüksek üniversitelerimiz ve akademisyenlerimiz ile inovasyon kapasitesini sürdürülebilir şekilde arttırmayı, kurumsal inovasyon sistemlerini oluşturmayı ve bu konuda ülkemizde öncü olmak isteyen ihracatçı firmalarımızı bir araya getirmeyi hedefleyen, kapsamlı, odaklı, uygulamaya dönük ve bilimsel bir altyapıya sahip bir projedir.

Söz konusu projenin katılım koşulları ve projenin yürütülmesi ile ilgili tüm detaylar ekte belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.