Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Kamu Alımları

Tarih     :27/05/2016

Sayı       : 6196

İlgi: TOBB’nin 26.05.2016 tarihli ve 0432/10433 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Gümrük Birliği’nin güncellenmesine ilişkin Avrupa Komisyonu ile yürütülen müzakerelerin çerçevesini belirleyen Raporda, Gümrük Birliği Kararının (1/95 sayılı Ortaklık Konseyi Karan) tarım, kamu alimi an ve hizmetler gibi yeni alanlara genişletilerek derinleştirilmesi hususuna da yer verildiği belirtilmektedir. Bu çerçevede AB ile 2017 yılının başında başlaması öngörülen Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sürecinin kamu alımları başlığına ilişkin olarak yürütülen müzakere hazırlık çalışmalarına yön vermesi adına ekte yer alan görüş bildirme formunun hazırlandığı bildirilmiştir.

Bilgilerini ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesi bağlanımda kamu alımlarına ilişkin formun doldurularak Ekonomi Bakanlığı’na iletilmek üzere 30 Mayıs 2016 tarihine kadar TOBB’ne ([email protected]) gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.