Cidde Ekonomi Forumu 2016

11 Şubat 2016

Tarih     :11.02.2016

Sayı       :1914

İlgi: TOBB'nin 10.02.2016 tarihli ve 2909 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, Suudi Arabistan Krallığı Kralı Salman bin Abdul Aziz ve Mekke Vilayeti Valisi Ekselansları Prens Khalid Al Faisal himayelerinde, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda, "15. Cidde Ekonomi Forumu (JEF-2016)" nun, 1-3 Mart 2016 tarihlerinde Suudi Arabistan'ın  Cidde kentinde düzenleneceği  bildirilmektedir.

Yazıda devamla, 1999 yılından itibaren düzenlenen Forum'un bölgesel ve uluslararası iktisadi ve sosyal konuları ele aldığını ve Ortadoğu'nun öncü stratejik forumu olduğu belirtilmektedir. Söz konusu Forum'a mevcut ve geçmiş devlet başkanları, bakanlar,  sanayi  liderleri,  şirket yöneticileri, girişimciler, akademisyenler ve medya temsilcilerinden oluşan yıllık 2000 katılımcının katılım sağladığı bildirilmektedir.

JEF 20 16'da "Kamu Özel Ortaklığı: Etki için İşbirliği" temasıyla, Planlama ve Ekonomi Bakanlığı ortaklığı ile, INSEAD İşletme Okulu ve Girişimcilik  Kuruluşu  (EO)  işbirliğinde, Suudi Arabistan'ın özeleştirilmesi kapsamında Kamu Özel Ortaklığı konusunun ele alınacağı bildirilmektedir.

Bahsekonu Forum ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda iletişim bilgileri yer alan Henna Maimani ile temasa geçilerek ulaşılması mümkündür.

Bilgilerinize sunarız.

Ms. Henna Maimani