Somali Başbakanı’nın Ülkemizi Ziyareti Kapsamında Türkiye-Somali İş ve Yatırım Forumu, 22 Şubat 2016, İstanbul

11 Şubat 2016

Tarih      :11/02/2016

Sayı        :1902

İlgi: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun SOM/2016-5447 sayılı ve 09.02.2016 tarihli yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Somali Başbakanı Omar Abdirashid Ali Sharmark’nin, ülkemize gerçekleştireceği resmi ziyaretleri kapsamında ve T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun himayelerinde, 22 Şubat 2016 Pazartesi günü, Intercontinental  İstanbul Oteli’nde, 15:00-20:30 saatleri arasında Türkiye-Somali İş ve Yatırım Forumu düzenleneceği belirtilmiştir.

Türkiye-Somali ilişkileri Osmanlı İmparatorluğu dönemine uzanan bir geçmişe sahiptir. Ülkemizin Somali politikası kapsamlı bir stratejiye dayanmakta olup, Somali’ye yönelik kalkınma projelerimiz ve ilişkilerimizin her alanda geliştirilmesine yönelik anlaşmalar, bahse konu stratejimizi sağlamlaştırmaktadır.

Somali ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanmakta olup, anılan sektörler ülke GSYİH'nin % 40’ını, ihracat gelirlerinin ise % 50'den fazlasını karşılamaktadır. Toplam ihracatı yaklaşık 600 milyon ABD Doları, ithalatı ise yaklaşık 1,5 milyar ABD Doları’dır.Şeker, mısır, deri, balık, kömür ve muz Somali'nin başlıca ihracat ürünleridir. Gıda işleme ve paketleme, enerji, tarımsal ekipmanlar, inşaat malzemeleri, tekstil ve konfeksiyon, ticaret alanlarında iş dünyamıza işbirliği fırsatları sunmaktadır.

Heyet listesi bilahare paylaşılacak olup, bu bilgiler ışığında anılan Foruma katılmak isteyen üyelerimizin http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/142/6073 bağlantısında yer alan online başvuru formunu doldurmaları ve 17 Şubat 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ödeme ile birlikte kayıt işlemlerini tamamlamaları önemle rica olunur.

Bilgilerinize sunarız.