Tekstilde Temiz Üretim Çalıştayı

30 Kasım 2015

Tarih     :30/11/2015

Sayı       :12664

İlgi: Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin 25.11.2015 tarihli yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Nisan ayında gerçekleştirilecek Tekstilde Temiz Üretim Çalıştayı’nda ülkemiz tekstil sektörünün temiz üretime bakışını ve bu doğrultudaki çalışmaları değerlendirebilmek için bir ön hazırlık olarak anket çalışması yapılmakta olduğu bildirilmiştir.

Söz konusu yazıda devamla, hammadde ve enerjiyi daha az kullanmayı, yeniden kullanım ve geri dönüşümü artırmayı, atıkları mümkün olduğunca oluşmadan önlemeyi ve toplam atık miktarını azaltmayı amaçlayan bir çevre yönetimi yaklaşımı olan Temiz Üretim, ürün sürdürülebilirliğinin en temel taşı olmakta ve üretim esnasında daha az çevresel etki, daha fazla ekonomik ve ekolojik etkinlik ile daha fazla değer sağlamayı amaçlamakta olduğu belirtilmiştir. Tekstil Sektöründe minimum maliyetle maksimum verim elde ederek çevre dostu ürün üretimi gerçekleştirmenin yaygınlaştırılması adına yol haritalarını oluşturabilmek için hazırlanan anket için son gün 30 Kasım olup anket çalışmasına katılmak için alttaki linke tıklayınız.

Bilgilerinize sunarız.