1. Afrika Helal İş Forumu

Tarih     :17/11/2015

Sayı       :12218

İlgi: TOBB’nin 12.11.2015 tarihli ve 20804 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 1. Afrika Helal İş Forumu’nun 17-19 Kasım 2015 tarihlerinde Dakar’da Senegal Cumhurbaşkanı Sayın Macku Sall ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Sayın Iyad Ameen Madani himayesinde gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Forum’a ilişkin davet mektubunda özetle, söz konusu Forum’un 24-28 Kasım 2014 tarihlerinde, İstanbul’da gerçekleştirilen İSEDAK (İslam İşbirliği Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi) 30. Toplantısında alman tavsiye kararma atıfla yapıldığı, etkinliğin Senegal makamları, İİT bünyesinde İslam Ticari Kalkınma Merkezi (ICDT), Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) ve İİT Uluslararası İş Merkezi ortaklığında düzenleneceği belirtilmektedir. Ayrıca, forumun Batı Afrika bölgesinde gerçekleştirilecek en büyük Helal etkinliği olduğu ve ilgili özel ve kamu kuruluşlarının Foruma katılım sağlamalarından memnuniyet duyulacağı ifade edilmektedir.

Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Tunus, Bahreyn, Fas, Singapur ve Türkiye’nin Helal ürünler sektöründe; Senegal, Burkina Faso, Fildişi Sahilleri, Mali ve Nijer’in ise Helal turizm sektöründe tecrübelerini paylaşacağı Forum bünyesinde, olası işbirliği ve bilgi değişiminin de sağlanabileceği, ayrıca Forum kapsamında “Business to Business (B2B)” görüşmelerinin gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Söz konusu Forum’a ilişkin davet mektubuna ve taslak gündeme TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkanları/Yurt Dışı Etkinlikler” bölümünden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.