D-8 Özel Sektör Toplantısı

Tarih     :20.08.2015

Sayı       : 8558

İlgi: TOBB'nin 18.08.2015 tarihli ve 0411-15634 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Ülkemiz ile İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'nın üyesi olduğu D-8 (Developing 8) Sekretaryası'ndan alınan bir yazıda, Malezya Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, 1-2 Eylül 2015 tarihlerinde, Kuala Lumpur-Malezya'da 'D-8 Özel Sektör Toplantısı'nın gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Söz konusu toplantı kapsamında, D-8 ülkeleri arasında Tercihli Ticaret Anlaşması, ticaretin kolaylaştırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için alınabilecek önlemler, kümelenme projeleri, finansman, sektörel işbirliği ve KOBİ'lerin desteklenmesi konularının ele alınacağı bildirilmektedir. Ayrıca, katılımcı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

Toplantı programı ve katılım formuna TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş imkanları/Yurt Dışı Etkinlikler" bölümünden ulaşılabilmekte olup, tarafımıza ulaşan revize program ve heyet listeleri düzenli olarak güncellenecektir.

Toplantıya ilişkin konaklama ve ulaşım organizasyon ve masrafları katılımcılara ait olup, katılmak isteyenlerin Malezya Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası ve D-8 Sekretaryası ile irtibata geçmeleri  gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız,

Malezya Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası:

Rosli Dawan E-mail: [email protected], Tel: +6018 3770 574

Mohamed Fuaad bin Yusoff  E-mail: [email protected] , Tel: +6019 3160 125