ADR mevzuat bilgi toplantısı hk

6 Mayıs 2015

Tarih     :06/05/2015

Sayı       : 4899

İlgi: TOBB'nin 05.05.2015 tarihli ve 0441/8772 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Ülkemizin 30/11/2005 tarih ve 5434 Sayılı Kanun ile taraf olduğu "Tehlikeli Malların Karayoluyla Uluslararası. Taşınmasına ilişkin Avrupa Anlaşması (ADR) çerçevesinde yürürlüğe giren 24/10/2013 tarih ve 28801 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak tehlikeli malların taşınması gerekmektedir.

Söz konusu yönetmelik kapsamında tehlikeli maddeleri gönderenlerin, alıcıların, dolduranların, yükleyenlerin, boşaltanların, paketleyenlerin, taşımacıların ve tehlikeli maddeleri taşıyan her türlü taşıt sürücüleri veya operatörlerinin hak, sorumluluk, yükümlülük ve çalışma koşullaıma ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

Belirtilen yönetmelik hükümleri ve bağlantılı diğer mevzuat ilgili firmalara bir çok yeni yükümlülükler getirmektedir. Bu yükümlülüklerin yanı sıra mevzuatın uygulamasında da sektörde bilgi eksikliği olduğu tespit edilmiş ve bu ihtiyaç TOBB tarafından daha önceki düzenlenen bilgilendirme eğitimleri sırasında ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda, muhtemel idari yaptırımların önüne geçmek amacıyla, tehlikeli maddelerin karayoluyla taşınması, depolanması, ambalajlanması vs. ilgili ulusal mevzuat hakkında bilgilendirme ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması amacıyla UDHB Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla 21 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul TOBB Hizmet Binasında 9:30 - 17:00 saatleri arasında bir toplantı düzenlenmesi planlanmaktadır. Katılım azami 100 kişi ile sınırlı olmakla birlikte katılım listesi başvuru öncelik sırasına göre belirlenecektir.

Bu kapsamda Odamız üyesi ilgili firmalardan belirtilen toplantıya katılmak isteyenlerin isim, unvan, kurum/şirket ve iletişim (telefon ve e-posta) bilgilerinin 15/05/2015 tarihine kadar [email protected] e-posta adresine elektronik ortamda iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.